The Oxford Handbook of Personnel Assessment and Selection

BildDenna bok presenterar den senaste forskningen när det gäller bedömningstjänster. Den här boken borde varje konsult läsa som hävdar att hen arbetar evidensbaserat. Och den här boken borde vara standard för undervisning i ämnet bedömningstjänster.

Samtidigt som denna bok presenterar det allra senast avseende forskning om bedömningstjänster så är det en praktisk handledning för oss som i det dagliga arbetet sysslar med bedömningstjänster. Boken innehåller nio delar med sammanlagt 41 tema. De nio delarna är; (1) introduction and overview; (2) historical and social context of selection and the nature of individual differences; (3) Research strategies; (4) Individual difference constructs; (5) Measures of predictor constructs; (6) Performance and outcomes assessment; (7) Societal and organizational constraints on selection; (8) Implementation and sustainability of selection systems; (9) Conclusions and future directions.

Redaktör för boken är Neal Schmitt, Ph.D. Professor (Emeritus) of Psychology and Management at Michigan State University. Författare till de olika kapitlen är skrivna av de allra främsta experterna inom respektive område. Denna bok följer en bra logik som passar utmärkt för att användas i undervisning och konsultation. Jag kommer att använda den här boken många år framöver när jag undervisar i ämnet, både inom det akademiska och i näringslivet.

Referens och information

The Oxford Handbook of Personnel Assessment and Selection is edited by Schmitt, Neal (Ed.), Michigan State University, Department of Psychology, East Lansing, MI, US: The Oxford Handbook of Personnel Assessment and Selection. Oxford University Press, Oxford, New York/NY, USA, Hardcover:

Innehållsförteckning

 

Publicerat av Anders Sjöberg

Anders Sjöberg är docent i psykologi och har lång erfarenhet av bedömningsmetoder in arbetslivet. Anders har utvecklat psykologiska bedömningssystem som används av både privata och offentliga organisationer. Anders har publicerat böcker och vetenskapliga artiklar inom organisationspsykologi och psykologisk metodutveckling.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.