Ny artikel om evidensbaserat urval

20140421_DB83602_FotoDavidBrohede”I praktiken görs helhetsbedömningarna utifrån intuition och magkänsla trots att vetenskapen visat under många, många år att detta sätt inte är så bra. Istället bör informationen viktas ihop enligt en matematisk algoritm, så att rekryteraren får ett mekaniskt stöd för alla upplysningarna. Våra hjärnor klarar inte av att hantera så mycket komplex information samtidigt”, säger Sofia Sjöberg till Jobbsafari.

Sofia Sjöberg intervjuas av Fayme Alm

Läs hela artikeln här

Publicerat av Anders Sjöberg

Anders Sjöberg är docent i psykologi och har lång erfarenhet av bedömningsmetoder in arbetslivet. Anders har utvecklat psykologiska bedömningssystem som används av både privata och offentliga organisationer. Anders har publicerat böcker och vetenskapliga artiklar inom organisationspsykologi och psykologisk metodutveckling.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.