Vilken är din beslutsstil?

keywordPå psykologprogrammet handleder jag två duktiga studenter, Markus Nordgren och Andreas Ohlsson. Syftet med deras undersökning är att testa de psykometriska egenskaperna i ett nytt instrument för att mäta beslutsstil.

Nu har du chansen att hjälpa Markus och Andreas genom att besvara några frågor som tar endast 6-10 minuter av din tid.

KLICKA HÄR

Du kommer först att få svara på några korta bakgrundsfrågor. Efter det följer påståenden som handlar om hur du tar beslut i en arbetssituation.

Dina svar är helt anonyma och resultaten studeras och redovisas endast på gruppnivå. Ditt deltagande är helt frivilligt och du kan när som helst avbryta ditt ifyllande av enkäten.

Tack för din medverkan, ditt bidrag är viktigt!

Publicerat av Anders Sjöberg

Anders Sjöberg är docent i psykologi och har lång erfarenhet av bedömningsmetoder in arbetslivet. Anders har utvecklat psykologiska bedömningssystem som används av både privata och offentliga organisationer. Anders har publicerat böcker och vetenskapliga artiklar inom organisationspsykologi och psykologisk metodutveckling.

Delta i diskussionen

6 kommentarer

 1. hej jag har svarat på frågorna om beslutsfattande, Då jag ser att samma frågetyper återkommer flera gånger, är jag nu väldigt nyfiken på upplägget för frågorna/undersökningen. Taxam om du kan beskriva hur ni resonerat, vad ni vill se och undvika mm. /peterm

  1. Hej, det stämmer att vi ställer många frågor av samma karaktär, i våra statistiskq analyser kommer vi välja ut de bästa och slänga dem som har sämre kvalitet, går der bra kommer vi ha ett betydligt kortare och bättre instrument.

   Med vänlig hälsning, Anders

 2. Hej!

  Intressant och rolig idé för examensarbete/forskning.

  Jag svarade precis på instrumentet. Jag kommer på mig själv med att svara utifrån vad jag tycker är ett eftersträvansvärt sätt att fatta beslut, snarare än hur jag egentligen gör i praktiken, och då särskilt i förhållande till den psykologiska kunskap jag har om beslutsfattande.

  Hur tänker ni kring svårigheterna med självskattning och att det kan bli socialt eller personligt eftersträvansvärda svar, snarare än hur man kanske faktiskt beter sig?

  Finns det planer på att så småningom (kanske i en framtida examensuppsats?) validera det experimentellt?

  Tack för en bra blogg/site.

  1. Tack för återkoppling Sven. Det är naturligtvis svårt med önskvärdheten och det är något vi får undersöka i framtiden, ett första steg är att få reliabilitet och diskriminerande validitet i instrumentet för att sedan under olika betingelser undersöka om detta poängen varierar som vi tänkt oss. Med andra ord vi vet inte så mycket nu, men hoppas på att i framtiden kunna undersöka fenomenet med olika tankestilar kring beslutsstil.

   Med vänlig hälsning,
   Anders

   1. Hej och tack för svar.

    Förstår att det mesta är oklart om framtiden, så det ska bli intressant att se hur resultatet blir.

    Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.