SIOP Start på torsdag

siop

 

 

 

På torsdag startar SIOP i Anaheim California, världens största kongress för arbets- och organisationspsykologer. Vi är ett gäng svenskar som kommer vara på plats. Det är ett intressant program med föreläsningar, posters och workshops. Vid en genomgång av programmet kan jag konstatera att BIG DATA är ett hett ämne. Ur forskningssynpunkt med möjlighet att göra egna analyser av stor mängd data, ur tillämpad synvinkel att fatta bättre beslut och ur juridisk synvinkel, är det lagligt? Ett annat ämne jag tänkte följa är personlighetsestning, ett ämne som det nästan alltid finns ny forskning om. Det är lite mindre med begåvning, men några intressant presentationer har jag hittat. Själv kommer jag och Sofia Sjöberg presentera en poster på torsdagen som berör den ekonomiska nyttan av att inte lita på rekryteringsexperter. På fredagen är det workshop, då ska jag få lära mig mer om prediktiva analyser utförda i programmeringsspråket R. Det är Dr. Fred Oswald at Rice University och Dr. Dan J. Putka at the Human Resources Research Organization (HumRRO) som håller i denna workshop. Detta är lärandemålen.

  • Compare traditional data analysis/models with innovative algorithms/models that are useful for big data.
  • Use the RStudio program to apply innovative algorithms/models in predicting outcomes using sample data sets.
  • Use RStudio to help interpret and compare results from various modern prediction methods.
  • Write results from these innovative algorithms/models in a manner that is clear and compelling to both researchers and practitioners

Så håll kolla på psychometrics.se genom att anmäla dig som prenumerant (om du inte redan gjort det) jag kommer skriva om intressanta ämnen, göra egna reflektioner och lägga upp filmer och bilder under hela kongressen. Klicka här för att läsa mer om SIOP.

Publicerat av Anders Sjöberg

Anders Sjöberg är docent i psykologi och har lång erfarenhet av bedömningsmetoder in arbetslivet. Anders har utvecklat psykologiska bedömningssystem som används av både privata och offentliga organisationer. Anders har publicerat böcker och vetenskapliga artiklar inom organisationspsykologi och psykologisk metodutveckling.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.