Avslutningen på ITC

utsiktI lördags avslutades ITC i helt magnifika San Sebastian i Spanien. Det har varit intensiva dagar med; alltifrån psykometri (nördar från hela världen pratar statistik) till praktiska diskussioner om testanvändning. Själv hade jag en presentation om assessment center (tolkning av resultat) och en om urval till stridpiloter, samt en paneldiskussion om teststandards. Det har varit några dagar av Intressanta internationella kontakter med forskare och praktiker från Rumänien, Argentina, Brasilien, England och Belgien. Det kanske mest intressanta med denna konferens är att det är så internationell, bland mycket annat har jag pratat med en psykolog som arbetar för Iraks olympiska kommitté, vi diskuterade psykometriska test och urval. itc pilotDet var också en hel del svenskar här. Bland annat så presenterades det forskningsresultat om det svenska högskoleprovet. Utställningen för testförlag var välbesökt. Thomas International, Hogrefe, Cut-e, CEB (SHL) och Shufreid var några av utställarna. De flesta utställare hade också presentationer på konferensen. Cut-e kunde stoltsera med fyra poster presentationer, detta imponerar. Pearson Assessment presenterade en studie på hur mycket pengar som går att spara om man håller sig till evidensbaserade processer när det gäller rekrytering, samt en presentation om deras test Sosie, mer känd under namnet Gordon i Norden. OPP presenterade resultat från en valideringsstudie av 16PF. Även worskshop dagen var välbesökt, där kunde hugade personer lära sig om alla parametrar i både strukturekvationsmodelering och Item Response Theory. I allmänhet var också intresset för ISO 10667 stort, flera var intresserade av det vi gjort i Sverige och jag berättade naturligtvis stolt vad vi på Henrysson Åkerlund & Sjöberg AB lyckats åstadkomma under det senaste året i form av evidensbaserade arbetssätt. Nu är vi påväg hem efter en sväng i Madrid, har åkt över 100 mil i Spanien under denna visit, mycket vackert landskap och bra motorvägar.

Publicerat av Anders Sjöberg

Anders Sjöberg är docent i psykologi och har lång erfarenhet av bedömningsmetoder in arbetslivet. Anders har utvecklat psykologiska bedömningssystem som används av både privata och offentliga organisationer. Anders har publicerat böcker och vetenskapliga artiklar inom organisationspsykologi och psykologisk metodutveckling.

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.