Sveriges Branschförening för Human Resource Konsulter (HRk) diskuterar ISO 10667

Vid ett möte idag kommer Sveriges Branschförening för Human Resource Konsulter (HRk) få information om hur ISO 10667 kan fungera i deras verksamhet. HRk har som mål att samla professionella och seriöst arbetande konsultföretag inom HR-området. Föreningens avsikt är att symbolen HRk ska garantera såväl användarna av konsulttjänster som de individer som kommer i kontakt med ett HRK-medlemsföretag en professionell, individuell och etisk oklanderlig behandling. ISO 10667 är ett styrdokument som ska underlätta för både uppdragsgivare och leverantörer av bedömningstjänster, därför bör ISO 10667 kunna fylla en funktion som styrdokument för HRk:s verksamhet. Ett av syftena med ISO 10667 är att göra bedömningstjänster transparenta och tydliga. Med andra ord höja kvaliteten och öka insynen. Idag är det 22 företag som är auktoriserade medlemmar i HRk. ISO 10667 kan köpas direkt från Svenska Standardiserings Institutet (SIS). Vill ni vara med och diskutera ISO 10667 så är ni välkomna att gå med i LinkedIn gruppen ”The ISO 10667 Network”.

Publicerat av Anders Sjöberg

Anders Sjöberg är docent i psykologi och har lång erfarenhet av bedömningsmetoder in arbetslivet. Anders har utvecklat psykologiska bedömningssystem som används av både privata och offentliga organisationer. Anders har publicerat böcker och vetenskapliga artiklar inom organisationspsykologi och psykologisk metodutveckling.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.