Forskning om matematik och psykologi vinner pris i Kina

AI2Genom att forska om både psykologi och matematik har vårt forskningsresultat blivit prisbelönt på en internationell kongress om artificiell intelligens.

AGI-13 samlar en internationell grupp av ledande akademiska och näringslivsforskare i vetenskapligt och tekniskt arbete som riktar sig direkt mot målet av skapande av ”Artificial General Intelligence” (AGI). Denna konferens (AGI-13) anordnades från 31 Juli – 3 augusti 2013. AGI-13 innehöll föredrag och keynotes, demonstrationer samt en särskild session om ”Cognitive Robotics och AGI”.  AGI konferensen anordnas av Artificial General Intelligence Society och anses innehålla den absolut senaste och bästa forskningen inom området. Flera priser delades ut och vi vann kategorin bästa paper.

Kurzweil Prize för bästa AGI-13 paper ges till artikeln som har högsta kvalitet.

”Computational Versions of Kolmogorov Complexity Based on Cognitive Models”

Claes Strannegård, Abdul Rahim Nizamani, Anders Sjöberg, and Fredrik Engström.

Samtliga paper som presenterade på konferensen AGI-13 har publicerats i Springers Lecture Notes i AI-serien.

http://link.springer.com/book/10.1007/978-3-642-39521-5/page/1

Fakta

Det ursprungliga målet för AI fältet är byggandet av ”tänkande maskiner” – det vill säga, datorsystem med människoliknande generell intelligens. På grund av svårigheten i denna uppgift har AI forskare nu fokuserat på det som har kallats ”narrow AI” – produktion av AI-system som visar underrättelser om specifika, mycket begränsade uppgifter.

Under senare år har dock fler och fler forskare insett nödvändigheten att återvända till de ursprungliga målen för området genom att behandla intelligens som helhet. Detta görs genom att konfrontera de svårare frågorna om ”mänsklig intelligens” och mer allmänt artificiell allmän intelligens. AGI forskningen skiljer sig från den vanliga AI forskningen genom att betona på mångsidighet och helhet av intelligens, och genom att utföra branschpraxis enligt en skiss av ett system jämförbart med det mänskliga sinnet i viss mening.

Publicerat av Anders Sjöberg

Anders Sjöberg är docent i psykologi och har lång erfarenhet av bedömningsmetoder in arbetslivet. Anders har utvecklat psykologiska bedömningssystem som används av både privata och offentliga organisationer. Anders har publicerat böcker och vetenskapliga artiklar inom organisationspsykologi och psykologisk metodutveckling.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.