Missa inte detta tillfälle, kom och lyssna på Professor Highhouse

Extra seminarium i urvalspsykologi, med Scott Highhouse.

 ”Making data-driven hiring decisions”

Scott

Torsdag 19/12, kl 14.00 – 15.00:

Seminarium i Allmänna seminarieserien. Professor Scott Highhouse, Bowling Green State University, talar om ”Making data-driven hiring decisions”. Sal U10, Frescati Hagväg 8, plan 1. Stockholms universitet (T-bana universitetet).

Abstract
Scott will make a case for using data-driven approaches to hiring for all job levels. In addition, he will present data suggesting that basic human traits and beliefs influence receptivity to data-driven approaches.

About Professor Highhouse
Scott Highhouse is a Professor and Ohio Eminent Scholar in the Department of Psychology, Bowling Green State University. He received his PhD in 1992 from University of Missouri at St. Louis. Scott served as Associate Editor of Organizational Behavior and Human Decision Processes (OBHDP) from 2001-2007, and as Associate Editor of Journal of Occupational and Organizational Psychology from 2007-2009. He was also co-editor, with Neal Schmitt, of the Industrial-Organizational Psychology volume of Wiley’s 2013 Handbook of Psychology.

Scott has been named a fellow of the American Psychological Association (APA), the Association for Psychological Science (APS), and the Society for Industrial Organizational Psychology (SIOP). And, he served as Publications Officer on SIOP’s Executive Board from 2009-2012.Teaching Interests: 
Research Methods in I-O Psychology, Organizational Staffing, Personnel Selection, Human Judgment and Decision Making, Individual Psychological Assessment

.

Research Interests
: Judgment and decision making as it applies to issues in personnel psychology, Corporate reputation and employee recruitment, History of psychology in the workplace.

Publicerat av Anders Sjöberg

Anders Sjöberg är docent i psykologi och har lång erfarenhet av bedömningsmetoder in arbetslivet. Anders har utvecklat psykologiska bedömningssystem som används av både privata och offentliga organisationer. Anders har publicerat böcker och vetenskapliga artiklar inom organisationspsykologi och psykologisk metodutveckling.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.