3-0 till Kristina Langhammer, som framöver ska tilltalas Dr Langhammer

Ny KrIgår i sal U31, även kallad David Magussonssalen, vid Stockholms universitet försvarade förtjänstfullt Kristina sin avhandling ”Employee selection. Mechanisms behind practitioners’ preference for hiring practices” . Opponent som ställde de besvärliga frågorna var ingen mindre än Professor Scott Highhouse (typ, världsbäst i praktisk urvalspsykologi).

Efter betygsnämndens möte förkunnades att Kristina med siffrorna 3-0 (ingen var emot) vunnit sin titel Doktor i ämnet psykologi. Docent Johnny Hellgren och docent Claudia Bernhard-Oettel, som varit Kristinas handledare, kommenterade efteråt att nämnden hade varit rörande överens om att Kristina skrivit en vetenskaplig avhandling, samt på ett väl godkänt sätt också försvarat den vetenskapliga kritiken.

Ca 30 minuter efter doktorstiteln spikade Kristina upp sitt diplom (se bild), med god hjälp av den händige professorn Magnus Sverke.

Mig veterligen är detta den första avhandlingen inom ämnet urvalspsykologi som lagst fram på psykologiska institutionen på 50 år, kan man skönja ett trendbrott?

Publicerat av Anders Sjöberg

Anders Sjöberg är docent i psykologi och har lång erfarenhet av bedömningsmetoder in arbetslivet. Anders har utvecklat psykologiska bedömningssystem som används av både privata och offentliga organisationer. Anders har publicerat böcker och vetenskapliga artiklar inom organisationspsykologi och psykologisk metodutveckling.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.