Dagens Eko 22 april. Test ger bästa rekryteringen, mindre diskriminering och miljonbesparingar

20140421_DB83635_FotoDavidBrohede

Sofia Sjöberg, doktorand i organisationspsykologi i Stockholm, har har gått igenom forskning från de senaste tio åren. Forskningen visar att det bästa sättet att ta reda på vem som är mest lämplig för ett jobb är genom begåvningstester, där problemlösningsförmågan mäts. Resultatet räknas sedan ihop så att man får fram en rangordning av de sökande.

Sofia Sjöberg tror att det sättet att rekrytera personal leder till mindre diskriminering och i vissa fall miljonbesparingar för myndigheten eller företaget, jämför med i dag, när många rekryterare istället går på magkänslan.

KLICKA HÄR FÖR ATT LYSSNA PÅ HELA INTERVJUN

Publicerat av Anders Sjöberg

Anders Sjöberg är docent i psykologi och har lång erfarenhet av bedömningsmetoder in arbetslivet. Anders har utvecklat psykologiska bedömningssystem som används av både privata och offentliga organisationer. Anders har publicerat böcker och vetenskapliga artiklar inom organisationspsykologi och psykologisk metodutveckling.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.