Gästblogg på psychometrics

Anders SjöbergOkategoriseradeSkriv en kommentar

20130827_DB89322_Foto_David_Brohede_smallFör några år sedan startade jag psychometrics med en förhoppning att detta skulle göra en skillnad. Förhoppningen var att denna blogg skulle leda till att forskningsresultat om bedömningstjänster förs ut i det praktiska arbetet. Jag hade inte förväntat mig att så många var intresserade, men närmare 40 000 klick senare förstår jag att det är många därute som läser det som skrivs. Har detta gjort en skillnad i praktiken? Svårt att säga naturligtvis, men jag hör ofta, särskilt från yngre kollegor i branschen, ett gillande som förhoppningsvis gör en skillnad på marknaden.

Det var inte meningen att jag själv (Anders Sjöberg) skulle stå för alla inlägg, istället tänker jag än idag att denna blogg bör vara en plats där alla som är intresserade av forskning och bedömningstjänster kan komma till tals. Därför kommer jag nu bjuda in er att gästblogga på denna sida. Ämnena för inlägget kan vara, men är inte begränsat till följande,

 • Rekrytering och urvalsprocesser
 • Urvalsbeslut
 • Ekonomisk nytta av bedömningstjänster
 • Prestationsbedömningar (individ, grupp, organisation)
 • Arbetsanalys och kompetensmodeller
 • Psykometriska analyser och testvalideringar
 • Enkätundersökningar

Instruktionerna är följande för att en text ska publiceras på denna sida.

 • Texten ska ha en anknytning till bedömningstjänster i arbetslivet
 • Texten ska ha en anknytning till både forskning och praktik
 • Texten ska tydligt referera till den senaste forskningen inom valt område
 • Texten får innehålla högst 1500 ord

Författaren/författarna ska beskrivas i texten med högst 80 ord (gärna med bifogad bild i jpeg format).

Skicka texten till anders.sjoberg@psychometrics.se

Jag kommer läsa igenom texten och eventuellt komma med förslag på ändringar innan inlägget publiceras. Ett dokumenterat avtal mellan psychometrics och författaren/författarna ska finnas innan texten publiceras.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.