Sofia Sjöberg intervjuas i P3 hur diskriminering kan förhindras med enkla medel

20140421_DB83635_FotoDavidBrohedeSofia Sjöberg föreslår att rekryterare ska använda sig av matematiska formler när de anställer nya medarbetare. I sin doktorsavhandling i psykologi skriver Sofia Sjöberg om sin metod som kan hjälpa till att motarbeta diskriminering på arbetsmarknaden. Hon tror att metoden skulle leda till att fler kvinnor skulle få chefsjobb och att diskrimineringen av utlandsfödda minskar. 

1:08:30 in i sändningen

Klicka här för att lyssna på hela programmet

megaopol2

Publicerat av Anders Sjöberg

Anders Sjöberg är docent i psykologi och har lång erfarenhet av bedömningsmetoder in arbetslivet. Anders har utvecklat psykologiska bedömningssystem som används av både privata och offentliga organisationer. Anders har publicerat böcker och vetenskapliga artiklar inom organisationspsykologi och psykologisk metodutveckling.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.