Poliser använder magkänslan vid riskbedömning

polis1Tidigare har jag påpekat att vid urvalet till polishögskolan finns det vissa oklarheter vad rekryteringsmyndigheten och polisen egentligen fattar sitt urvalsbeslut på. Nu visar det sig  att magkänslan även styr när polisen genomför sin riskbedömning. 

– Vi har undersökt tre av de metoder som polisen använder. De är lika dåliga allihop. Det har inte att gått att få till det inom polisorganisationen, så det fungerar på slumpnivå. Man kan lika gärna köpa en tärning, säger Sten Levander, professor i psykiatri, som är en av den som utrett riskbedömningarna åt Rikspolisstyrelsen.

Lyssna på intervjun nedan eller klicka här

 

Publicerat av Anders Sjöberg

Anders Sjöberg är docent i psykologi och har lång erfarenhet av bedömningsmetoder in arbetslivet. Anders har utvecklat psykologiska bedömningssystem som används av både privata och offentliga organisationer. Anders har publicerat böcker och vetenskapliga artiklar inom organisationspsykologi och psykologisk metodutveckling.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.