Urvalsforskare skriver i Harvard Business Review

Kuncel Ones HBR 2014I Harvard Business Review (May 2104) skriver de amerikanska forskarna Nathan R. Kuncel , Deniz S. Ones och David M. Klieger på ett rättframt sätt att algoritmer slår instinkten vid urvalsbeslut. Rekommendationen är att gå ifrån bedömares övertro på sin egen förmåga att väga ihop information om kandidaten. Ett citat från artikeln.

” Many managers clearly believe they can make the best decision by pondering an applicant’s folder and looking into his or her eyes—no algorithm, they would argue, can substitute for a veteran’s accumulated knowledge”

Läs hela artikeln genom att KLICKA HÄR

Publicerat av Anders Sjöberg

Anders Sjöberg är docent i psykologi och har lång erfarenhet av bedömningsmetoder in arbetslivet. Anders har utvecklat psykologiska bedömningssystem som används av både privata och offentliga organisationer. Anders har publicerat böcker och vetenskapliga artiklar inom organisationspsykologi och psykologisk metodutveckling.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.