EAWOP och SIOP 2015 en sammanfattning presenterat av Henrysson Åkerlund & Sjöberg

EAWOP2I lördags avslutades EAWOP-konferensen i Oslo. Hade det jäktigt då jag hade en hel del presentationer (6 stycken!). Efter två mycket intensiva dagar med mycket interaktion mend praktiker och forskare tycker jag att det var en ytterst trevlig konferens. Börjar se det som en konkurrent/komplement till SIOP , hoppas att det till nästa EAWOP (som hålls i Dublin) att det än mer kommer att beröra hur vi kan få ut forskningsresultat till praktiker. Så boka Dublin 2017.

bild symp2

För andra året i rad bjöd Henrysson, Åkerlund och Sjöberg AB in till SIOP-seminarium, denna gång innehållande rapport även från EAWOP-konferensen i Oslo i maj. Seminariet var välbesökt och deltagarna fick ta del av den senaste forskningen inom områdena ledarskap, team och urval/personbedömning. Från SIOP rapportera Sara om studier om “abusive leadership”. Maria berättade om forskning om s k ICE-team (teams in Isolated, Confined and Extreme environments). Sara berättade också om Frank L. Schmidt som är meta-analysens skapare och mottagare av ett av de finaste priser en forskare inom arbetspsykologi kan tilldelas, the Dunnett Award. Anders berättade om den presentation (se ovan)  som han ledde och som bestod av praktiker (alla svenska) som redogjorde för hur de använt mekanisk sammanvägning av testdata i urvalssammanhang. Samtliga presentationer från seminariet går att ladda ned som pdf genom att klicka här (SIOP EAWOP 2015).

trash2

Publicerat av Anders Sjöberg

Anders Sjöberg är docent i psykologi och har lång erfarenhet av bedömningsmetoder in arbetslivet. Anders har utvecklat psykologiska bedömningssystem som används av både privata och offentliga organisationer. Anders har publicerat böcker och vetenskapliga artiklar inom organisationspsykologi och psykologisk metodutveckling.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.