Nu har äntligen hösten börjat

Stunning 2Efter en lång och skön ledighet blev det även ett längre uppehåll av bloggandet här på psychometrics.se. Någon illvillig person skickade massa spam så att delar av bloggen helt enkelt kraschade. Nu har Johan Hermansson på Stunning hjälpt mig att återskapa alla adresser till mina 300 följare (tusen tusen tack Johan). Alla mina 182 inlägg finns på plats och nu kan jag börja blogga igen.

Under tiden som psychometrics.se legat nere har jag jobbat vidare med Evidensbaserat urval i flera organisationer (bla Försvarsmakten och Åklagarmyndigheten). Jag har startat en stor valideringsstudie i en spännande organisation. Jag har nog läst ca 20 nya spännande forskningsartiklar om urval och andra bedömningstjänster. Handlett studenter i sina slutuppsatser (bland annat om prokrastinering i arbetslivet). Förberett höstens undervisning i urvalspsykologi på Stockholms universitet. Skrivit fyra kapitel i en kommande bok om urval. Granskat nya spännande psykologiska test. Och utvecklad en statistisk modell för att utvärdera hur väl organisationer följer rekommendationer för urvalsbeslut. Så håll ögon öppna, det kommer publiceras nya spännande saker om bedömningstjänster under hösten 2105.

Anders

Publicerat av Anders Sjöberg

Anders Sjöberg är docent i psykologi och har lång erfarenhet av bedömningsmetoder in arbetslivet. Anders har utvecklat psykologiska bedömningssystem som används av både privata och offentliga organisationer. Anders har publicerat böcker och vetenskapliga artiklar inom organisationspsykologi och psykologisk metodutveckling.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Är det fel att skriva ”välkommen tillbaka”!? Det är ändå din sajt ☺. I vilket fall är det mycket roligt att se att du är igång. Ser fram emot nya inlägg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.