International Test Commission (ITC) 2016, Vancouver, Canada, July 1-4

ITC2

International Test Commission (ITC) är en sammanslutning av nationella intresseorganistioner (bla fackföreningar), förlag och andra organisationer som arbetar för att främja en sund utveckling, utvärdering och användning av pedagogiska och psykologiska test. Nästa år är det dags igen för en konferens där eliten av testutvecklare och praktiker träffas för att ”dryfta tingen”.

International Test Comission, ITC, håller vartannat år sin återkommande konferens. Senaste konferenserna har besökts av mellan 600 – 800 deltagare, senast i Spanien, San Sebastian (klicka här för att läsa mer) och dessförinnan i Amsterdam (klicka här för att läsa mer).  Tidigare ITC-konferenser har varit mycket intressanta med bra presentationer och nyttiga diskussioner. De allra flesta deltagarna är forskare eller representanter från testförlag och/eller konsultverksamheter. De två sistnämnda kategorierna är också representerade i utställningen där man kan lära känna nya produkter inom psykologisk testning.

Jag har skickat in förslag på två presentationer (som nu granskas) där jag hoppas få prata om åldersskillnader i psykologiska test som används i urval och nya presentationsformer av forskningsresultat för att minska gapet mellan evidens och praktik inom urval. Det är hård konkurrens om platserna så det är bara hoppas på det bästa. I vilket fall som helst, även om jag får avslag, kommer jag åka till denna konferens för att lära mig mer om psykologsik testning av de som är bäst i världen på detta. Bland mycket annat kommer professor Deniz Ones att vara ”keynote speaker” (klicka här för att kolla samtliga keynotes). Så är du intresserad är det bara att boka en resa till Vancouver. Titel på nästa års konferens är ”Improving Policy and Practice: Opportunities and Challenges in an International Context”. Klicka här för att läsa mer.  

Publicerat av Anders Sjöberg

Anders Sjöberg är docent i psykologi och har lång erfarenhet av bedömningsmetoder in arbetslivet. Anders har utvecklat psykologiska bedömningssystem som används av både privata och offentliga organisationer. Anders har publicerat böcker och vetenskapliga artiklar inom organisationspsykologi och psykologisk metodutveckling.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Håller tummarna för att du kommer med. Kommer du att sammanfatta det göttaste på din blogg som du gjort från andra konferenser? Det tycker jag är otroligt bra och miljövänligt, för då slipper jag och en massa andra åka.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.