Frukostseminarium om psykologiska test

Frukostseminarium – Lär dig skilja på bra och dåliga test.

Idag genomfördes ett seminarium där jag och Den Norske Veritas (DNV) tillsammans pratade om testkvalitet och certifiering av psykologiska test. Det var ett välbesökt seminarium med ca 100 deltagare. Tack alla som kom och ställde intressanta frågor som ni förhoppningsvis fick svar på.  Frågorna handlade om kompetensbaserade intervjuer, arbetsanalyser, värderingstest, bedömning av prestation, ipsativa och normativa test.

Under seminariet gav jag en bild av hur du ska tänka och förstå standards och certifieringar. Jag gav också exempel på hur testverktyg byggs upp för att möta kravnivåer och leverera sitt värde. Och skillnaden av att veta vad vi ska bedöma och hur vi ska använda bedömningen för beslut. Nedan kan du ladda upp min presentation.

EFPA Standards and Test Development

Publicerat av Anders Sjöberg

Anders Sjöberg är docent i psykologi och har lång erfarenhet av bedömningsmetoder in arbetslivet. Anders har utvecklat psykologiska bedömningssystem som används av både privata och offentliga organisationer. Anders har publicerat böcker och vetenskapliga artiklar inom organisationspsykologi och psykologisk metodutveckling.

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.