Frukostseminarium om psykologiska test

Anders SjöbergUrvalsbeslut1 Comment

Frukostseminarium – Lär dig skilja på bra och dåliga test.

Idag genomfördes ett seminarium där jag och Den Norske Veritas (DNV) tillsammans pratade om testkvalitet och certifiering av psykologiska test. Det var ett välbesökt seminarium med ca 100 deltagare. Tack alla som kom och ställde intressanta frågor som ni förhoppningsvis fick svar på.  Frågorna handlade om kompetensbaserade intervjuer, arbetsanalyser, värderingstest, bedömning av prestation, ipsativa och normativa test.

Under seminariet gav jag en bild av hur du ska tänka och förstå standards och certifieringar. Jag gav också exempel på hur testverktyg byggs upp för att möta kravnivåer och leverera sitt värde. Och skillnaden av att veta vad vi ska bedöma och hur vi ska använda bedömningen för beslut. Nedan kan du ladda upp min presentation.

EFPA Standards and Test Development

Dela detta inlägg

En kommentar på “Frukostseminarium om psykologiska test”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.