Följande organisationer kommer att arbeta med revideringen av ISO standarden ”Bedömningstjänster i arbetslivet”, SS-ISO 10667. 

ISO standarden ”Bedömningstjänster i arbetslivet”, SS-ISO 10667 del 1 & 2 publicerades 2011 med syfte att ta fram riktlinjer för hur likvärdiga och rättvisa bedömningar ska genomföras, samt leda till standardiserade och internationellt överenskomna bedömningsprocesser.

Nu är det dags för revidering av standarden för att förbättra den och uppdatera den med den senaste utvecklingen. Arbetet kommer att sätta igång imorgon genom ett första möte på SIS för de organisationer som anmält sitt intresse att delta i den svenska delegationen. Naturligtvis kommer jag vara på plats, och glädjande är det är en hel del organisationer som anmält sitt intresse för att arbeta för en tydlig transparent bedömningsprocess inom tex rekrytering och urval.

Följande organisationer kommer delta på mötet imorgon.

 • Comenius Svenska AB
 • Landstinget i Kalmar län
 • Swedavia AB Stockholm-Arlanda Airport
 • WeCompose AB
 • Unionen
 • Henrysson Åkerlund & Sjöberg AB
 • Mercuri Urval KMR AB
 • Skanska Sverige AB
 • Linköpings kommun
 • TNG Group AB
 • Stockholms universitet
 • Göteborgs universitet

Enormt roligt att det finns ett intresse,  flera personer från samma organisation kommer förmodligen vara på mötet imorgon så ca 16-20 experter inom bedömningsområdet kommer vara på plats tillsammans med våra kompetenta projektledare från SIS.

Varför är inte du där?

Vill du vara med och påverka innehållet och/eller lära dig mer om standarden och träffa experterna inom området? Dessutom samtidigt bli uppdaterad om den internationella utvecklingen inom bedömningar och hur ISO 10667 bäst kan användas – är det inte för sent att hoppa på tåget som håller på att lämna stationen?

Hör av dig snabbast möjligt till

Maria Andersson
Direkt: 08-555 521 75
mobil: 070-896 31 75
mailto:maria.andersson@sis.se

SIS, Swedish Standards Institute

Publicerat av Anders Sjöberg

Anders Sjöberg är docent i psykologi och har lång erfarenhet av bedömningsmetoder in arbetslivet. Anders har utvecklat psykologiska bedömningssystem som används av både privata och offentliga organisationer. Anders har publicerat böcker och vetenskapliga artiklar inom organisationspsykologi och psykologisk metodutveckling.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.