En liten bok om Person Urval

Det är sparsamt med bra böcker om urval på svenska. Boken Arbetspsykologisk testning av Hunter Mabon har jag tidigare rekommenderat som standardverk för alla som är intresserade av testning i arbetssammanhang. Men nu har det kommit ytterligare bok i ämnet som jag varmt kan rekommendera, det är Christopher Svensson som skrivit ”En liten bok om Person Urval”.

Boken, i sitt begränsade format, delas upp i 5 kapitel.

  1. Effektivt personurval
  2. Att vara mest lämpad för tjänsten
  3. Urvalsmetoder
  4. Effektiva urvalsmetoder
  5. Välgrundade urvalsbeslut

Det jag gillar med boken är att Christopher lyckas med att på ett pedagogiskt sätt förklara för läsaren hur det går att koppla forskning med praktik. Inför varje del i boken ger Christopher levande exempel som får läsaren att förstå hur illa det idag går till i många urvalsprocesser och hur rekryteraren med tämligen enkla medel kan effektivisera sin urvalsprocess. För den intresserade finns även en gedigen referenslista efter varje kapitel.

Detta är den första boken jag läst på svenska som inte innehåller ett enda faktafel, respekt Christopher. Inte heller tar boken upp mysko kompetensmodeller och matchning av resultat, befriande.

Denna bok kommer att finnas som kompletterande kurslitteratur på flera av mina kurser. För dig som är praktiker och inte gillar att läsa forskningsartiklar är ”En liten bok om Person Urval” ett måste. För mig som är nörd på forskning är det en bok att ge till alla som undrar vad jag håller på med.

Beställ här

 

Publicerat av Anders Sjöberg

Anders Sjöberg är docent i psykologi och har lång erfarenhet av bedömningsmetoder in arbetslivet. Anders har utvecklat psykologiska bedömningssystem som används av både privata och offentliga organisationer. Anders har publicerat böcker och vetenskapliga artiklar inom organisationspsykologi och psykologisk metodutveckling.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.