Lära Från Lärda. Avsnitt 254 – Personlighet i arbete.

Podcasten “Lära Från Lärda” är numera Sveriges största podcast om fackböcker. Varje avsnitt handlar om en ny fackbok och dess författare intervjuas av Fredrik Hillerborg. Tanken med podden är att inspirera fler att hitta nyfikenhet och en glädje i att lära sig nya saker. Formatet, med längre och reflekterande intervjuer, står till viss del i kontrast till ett höjt tempo i hur vi konsumerar media idag. Och intervjutekniken, med närvaro och nyfikenhet i samtalet, står också i viss kontrast till “tyckartrenden” och att det är ovanligt med bra lyssnare. Det här är två viktiga budskap med poddens koncept.

Tack Fredrik för att jag fick besöka din studio och prata om vår bok Personlighet i arbete, jag hoppas att detta avsnitt kan sprida lite kunskap om personlighet, utöver det vanliga dravlet i den allmänna debatten om personlighetstests vara eller icke vara.

Publicerat av Anders Sjöberg

Anders Sjöberg är docent i psykologi och har lång erfarenhet av bedömningsmetoder in arbetslivet. Anders har utvecklat psykologiska bedömningssystem som används av både privata och offentliga organisationer. Anders har publicerat böcker och vetenskapliga artiklar inom organisationspsykologi och psykologisk metodutveckling.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.