27th Annual Conference. Society for Industrial and Organizational Psychology

Imorgon börjar den kanske mest intressanta kongressen om året för oss som arbetar inom ämnet arbetspsykologi. SIOP detta år går av stapeln i San Diego. Årets program ser väldigt intressant ut med höjdpunkter inom team forskningen och internet baserad testning.  Nya forskningsresultat kommer att presenteras inom områden som personlighet, begåvning, kontraproduktivt beteende på arbetsplatser,  arbetsprestation och assessment center.  Det svenska arbetet med ISO  10667 kommer att presenteras under konferensen där olika perspektiv på certfiering enligt standarden kommer att diskuteras. Vid tillfälle kommer intressanta resultat att publiceras här på psychometrics.se

Publicerat av Anders Sjöberg

Anders Sjöberg är docent i psykologi och har lång erfarenhet av bedömningsmetoder in arbetslivet. Anders har utvecklat psykologiska bedömningssystem som används av både privata och offentliga organisationer. Anders har publicerat böcker och vetenskapliga artiklar inom organisationspsykologi och psykologisk metodutveckling.

Delta i diskussionen

1 kommentar

  1. Är på plats i San Diego. En första fullmatad dag med bland annat Nathan Kuncel som lär oss redovisa forskningsdata mer begripligt för uppdragsgivare och kunder.T ex har vi lärt oss om Zombie-effekten, dvs vad en till synes halvdan korrelation om 0.2 kan göra. Jag har också deltagit i workshop om selection systems. Amerikanska arbetsgivares och därmed urvalskonsulters skyldighet att validera urvalsmetoder i arbetslivet har bidragit med stora mängder data till metastudier om arbetsprestation och ledarskap. Heja! I förbifarten fångade jag upp en studie som visade att "ju mer desto bättre" när det gäller begåvning. Den som har en begåvning motsvarande 99,80 percentilen lyckas med det mesta ännu mer än den som har 99,50 som i sin tur lyckas bättre än den som har 99,20 etc. The more the merrier. 🙂 I morgon startar den "stora" konferensen. Ser fram mot spännande föredrag av Day (ledarträning) Schmidt (Den Schmidt), och favoriten Highhouse (testtolkning)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.