SIOP. Mixed Model Assessment Center

Några av världens främsta forskare inom Assessment Center (AC) tog upp en väl debatterad fråga, nämligen är det dimensioner av kompetens vi mäter (det som genomförs idag) eller är det i själva verket de olika övningarna som speglar det som skiljer individer  åt i prestation. Resultatet som redovisas av forskarna är att båda aspekterna är värda att poängsätta och tolka.  Dock uppstår ett problem när detta genomförs, det finns fortfarande en stor del av variation kvar i en generell faktor och det är högst oklart vad denna faktor mäter. Så ett problem är  löst, poängsätt både dimensioner och övningar när ni gör assessment center, båda aspekterna är valida. Ett problem kvarstår, vad innehåller då den generella faktorn? Vi får vänta til nästa SIOP för att få reda på svaret.

Dimensions, Task, and Mixed Model perspectives on Assessment Centers (SIOP, 2012)

Publicerat av Anders Sjöberg

Anders Sjöberg är docent i psykologi och har lång erfarenhet av bedömningsmetoder in arbetslivet. Anders har utvecklat psykologiska bedömningssystem som används av både privata och offentliga organisationer. Anders har publicerat böcker och vetenskapliga artiklar inom organisationspsykologi och psykologisk metodutveckling.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.